dongen2018kl

De organisatie van de Partij van de Arbeid, afdeling Dongen ziet er als volgt uit:
Er is een bestuur voor de randvoorwaardelijke zaken als ledencontacten, communicatie en contacten met gewest en partijbureau. Het bestuur bestaat momenteel  uit vier personen. Eric Hendriks is voorzitter, Maurice IJpelaar  is secretaris en Rinus Krijnen is penningmeester.
Daarnaast is er de gekozen fractie, die zitting heeft in de gemeenteraad in Dongen met drie zetels. Zij vertegenwoordigen de politieke achterban van de Partij van de Arbeid in de gemeentepolitiek. De fractie wordt bijgestaan door twee steunfractieleden en een achterbanvergadering.
De PvdA heeft zitting in het college. Bea van Beers is de wethouder namens de PvdA.
De PvdA kent een vast campagneteam dat tijdens verkiezingen zorgt voor de campagne-uitvoering. Ook kent de PvdA Dongen een ombudsteam, bestaande uit twee personen die mensen helpen bij individuele problemen met overheden en instanties.
Maurice van Boxtel is namens de PvdA lid van de Financiële Commissie van de Gemeente Dongen.

Contactgegevens PvdA

Adres secretariaat

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:0162-321773

Geer 16

5104 HG  Dongen

EricHendrikxSinds november 2014 is Eric Hendriks voorzitter van de Partij van de Arbeid, afdeling Dongen.
Eric is te bereiken onder het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0162-321773.

1304RinusKrijnen

Mijn naam is Rinus Krijnen en nagenoeg mijn gehele leven woonachtig in Dongen. Ik ben van 1957, getrouwd met Marjanne en we hebben geen kinderen. Na mijn atheneum-opleiding ben ik direct gaan werken en via avondopleidingen ben ik inmiddels senior bedrijfsanalist werkzaam bij Achmea in Tilburg. Hiervoor heb ik vanaf 1982 in diverse functies binnen de financiële dienstverlening bij o.a. ABN-Amro, Rabobank en Interpolis gewerkt.

Met een kleine onderbreking ben ik vanaf 2002 actief binnen de Partij van de Arbeid in Dongen in diverse functies als campagnecoördinator, afdelingsvoorzitter, commissielid en penningmeester.

Naast de PvdA ben ik in de jaren zeventig, tachtig en negentig actief geweest in het jongerenwerk, o.a. als voorzitter van JC de Poort (v/h. OJD). Later ben ik bestuurslid geweest van SOD, en Open Huis (voorloper Stichting Richting/Contour De Twern) als penningmeester en voorzitter. Ook ben ik jaren voorzitter geweest van Stichting Lokale Omroep Dongen die tot 2007 een lokaal radiostation onderhielden en een website tot 2010.Ik ben ook actief als columnist en freelance medewerker bij www.dongenhomespot.nl. Vanaf 2012 ben ik bestuurslid bij museum "De Looierij" en sinds 1-1-2016 voorzitter. Ook heb ik zitting in de gemeentelijke samenwerking 'werkgroep gebiedsmarketing "De Langstraat" en 'Verrassend Dongen'..
Ik ben vooral sociaal democraat en voorstander van een goede balans tussen particulier initiatief en overheid. Ik zie mijzelf als iemand met innovatief vermogen een brede visie en organisatiekwaliteiten, waarbij ik daarbij vooral inzet op mijn sociale vaardigheden.

Jan portretJan van Bladel is één van de ombudsmannen van de PvdA, en vertegenwoordiger van het ombudsteam in het bestuur. 

Sinds 20 november 2018 is Maurice IJpelaar secretaris van de afdeling Dongen.
Maurice is ex-raadslid en al eerder lid geweest van het bestuur van de PvdA Dongen.1304mauriceijpelaar